Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanał tylko o metinie? Jest sens?

crez0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko cześć i czołem! 

Mam pewną rozkminę która naszła mnie jak wstałem i chciał bym usłyszeć też Waszą opinie na ten temat.

Mianowicie chodzi o to że prowadze od dobrych paru miesięcy kanał na youtube, próbowaałem wiele opcji jakie chciałbym/mógłbym nagrywać. Największym powodzeniem cieszyły się filmiki z Metina i Symulatora Farmy 2015, że Farmerem to ja raczej nigdy zostać nie chciałem, chciałbym skupić się na Metinie, i tu właśnie pytanie do Wasz, czy jest sens, teraz, precyzowania kanału tylko pod grę Metin2? 

Plan tygodniowy jaki sobie rozkminiłem wygląda następująco:

Poniedziałek: Metin2

Środa: Metin2

Piątek: Jakaś inna gra 

Niedziela: Metin2

Jest sens?

Czekam na Waszą opinię.sss, obczajcie co i jak wygląda i powiedzcie czy Waszym zdaniem taki kanał by się rozwijał systematycznie pod względem widzów, wyświetleń i aktywności :)

Pozdrawiam, Crezo :)

Opublikowano

­Możesz się wybić na metinie, aczkolwiek, gdy będziesz nagrywał z popularnych serwerów. Samym metinem szybko się nie wybijesz, więc proponowałbym Ci, abyś znalazł czas i miejsce na kanale, na inną grę. 

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Tylko czy nie za często ten metin? Zebrać materiał to może być ten 1 dzień ale zebrać dobry materiał, ciekawy itp to kwestia kilku dni chyba że chcesz robić odcinki jak latasz od NPC do NPC i czytasz misje...1 odcinek i dziś wbijemy 10lvl drugi odcinek i dziś 15lvl i zbroja na +6...

Nie ilość a jakość.

Opublikowano

­Możesz się wybić na metinie, aczkolwiek, gdy będziesz nagrywał z popularnych serwerów. Samym metinem szybko się nie wybijesz, więc proponowałbym Ci, abyś znalazł czas i miejsce na kanale, na inną grę. 

Czyli np dwa dni w tygodniu metin, dwa pozostałe inne gry? Mogło by tak być? czy moze tylko jeden dzień na metina?

Opublikowano

Czyli np dwa dni w tygodniu metin, dwa pozostałe inne gry? Mogło by tak być? czy moze tylko jeden dzień na metina?

To już zależy, jakich fanów chcesz więcej. Wiadomo, jak będziesz nagrywał więcej metina, to będziesz miał więcej fanów z niego, a jak dołożysz jakąkolwiek serie na kanał, to ilość fanów metina zmaleje, natomiast będziesz miał dodatkowo fanów serii "pobocznych", że tak to nazwę. 

Staraj się urozmaicać swoje filmy tak, aby widzowie zobaczyli, jak najwięcej na odcinku, a nie wbijanie parę lvl i bezsensowne gadanie. 

­

1EPZ6G.gif

Opublikowano

To już zależy, jakich fanów chcesz więcej. Wiadomo, jak będziesz nagrywał więcej metina, to będziesz miał więcej fanów z niego, a jak dołożysz jakąkolwiek serie na kanał, to ilość fanów metina zmaleje, natomiast będziesz miał dodatkowo fanów serii "pobocznych", że tak to nazwę. 

Staraj się urozmaicać swoje filmy tak, aby widzowie zobaczyli, jak najwięcej na odcinku, a nie wbijanie parę lvl i bezsensowne gadanie. 

­

No i dziekuje, przyda się napewno :) dzieki!

Opublikowano

Według mnie gówno z tego wyjdzie po 1 w jakim celu chcesz to robić? chcesz miec z tego kase? to zobacz ile byś musial miec wyś aby jakis grosz z tego byl, a takich ludzi co nagrywja metina jest XXXXX ktory maja po 100-5k widzów czy jest sens?

Opublikowano

Według mnie gówno z tego wyjdzie po 1 w jakim celu chcesz to robić? chcesz miec z tego kase? to zobacz ile byś musial miec wyś aby jakis grosz z tego byl, a takich ludzi co nagrywja metina jest XXXXX ktory maja po 100-5k widzów czy jest sens?

No bardzo mądrze napisane... Taka rozpiska to wygląda jak plan zarobku.. jesli chcesz się pobawić to graj kiedy masz ochotę  , jeśli zarobek to sorry ale to trochę chore podejscie :)

54169037467327365173.png

Opublikowano

Nie wyjdzie, beda cie tylko ogladali ci co graja na tym serwie.. Wejdzie nowa seria i juz przestana ogladac cie starzy ale wpadnie kilku nowych. A jak chcesz na tym zarobic to lepiej w ogole nie zaczynaj. ;) Poza tym nawet jak bedziesz je robil z ciekawym materialem to i tak nic ci to nie da bo bedziesz zamulal przed mikrofonem. Chyba ze na PLu bedziesz ulepszal FMSa sr 50 u kowala to mozesz nawet pierdziec do mikrofonu i siedziec na klopie.

Opublikowano

Ciężko będzie Ci się wybić z metina przy konkurencji DIII i Wallandera, którzy wiedzą naprawdę wszystko o tej grze i są już dość popularni.

Opublikowano

Jeśli chodzi o nagrywanie z metina jest opcja np. wybicia się i byciu rozpoznawalnym w środowisku właśnie tej gry (co się łączy z np. Płatną reklamą jakiegoś serwer ,darmowymi smoczymi monetami na prywatnych serwerach i wielu innych udogodnieniach za np. małą reklamę)

Musiał byś się starać i zdobywać sympatie swoich widzów ;)

Wszystko się da tylko trzeba chcieć  <3

Opublikowano

Nie ilość a jakoś jak to powiedział jeden z moich przedmówców :)

Zbierać dobre materiały i wrzucać dobre filmy to jest coś ! :) Na samym metin2 idzie się wybić, ale w aspekty "popularności" wchodzą jeszcze takie rzeczy jak :

- osobowość

- rozmowność

- kontakt z widzem

Opublikowano

Zdobyć początkowy rozgłos da się, lecz na dużą skalę nie zrobisz tego. Wyżej niż 20k raczej nieosiągniesz grając w metina. Spróbuj jeszcze jeden dzień zastąpić inną grą. Dużo zależy także od poziomu filmu:montaż, Twój głos, oprawa graficzna itd. Życzę powodzenia.

Opublikowano

Jeśli zadowoli cię z 10-20 k widzów to nagrywaj z metina ;).

­Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH

chadanako_rhspsqr.png

Opublikowano

Jeśli zadowoli cię z 10-20 k widzów to nagrywaj z metina ;).

10-20k widzów z metina to dobry poczatek, potem moze nagrywac inne gry i wgl. i bedzie sie zwiekszac

Opublikowano

to wszystko ma swoją zależność np. Twój głos, gadka szmatka, jakość filmów, temat filmów.

na samym metini można się wybić i mógłbym tu wymienić na spontanie kilka przykładów

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...